Konference

Chain Experiment Express yourself (slovensko Izrazi se) zaključni dogodki

Zaključni dogodki so bili glavni cilj projekta. Konference (tako nacionalne kot tudi mednarodne) so nam omogočale predstavitve dobre prakse, ki sloni na učenju naravoslovja in tehnike z raziskovanjem, vzpostavitev povezav med učitelji in sodelovanje z znanstveniki. Namen organiziranja konferenc je bil predvsem proslavitev dobrega dela in dosežkov učencev tekom projekta.

Nacionalne konference Izrazi se

Vsaka sodelujoča država je vsako šolsko leto leto organizirala nacionalno konferenco. Zadnja konferenca je potekala na Bledu v hotelu Jelovica in sicer od 24. do 25. marca 2016. Več o konferenci si lahko preberete tukaj.
Lanskoletna slovenska konferenca, druga po vrsti, je potekala 13. marca 2015 na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Več o tej konferenci si lahko preberete tukaj. Več o 1. konferenci pa si lahko preberete tukaj.

Mednarodne konference Express Yourself

Nacionalnim konferencam so nato sledile vsakoletne mednarodne konference. Prva se je odvijala v Veliki Britaniji na Sheffield Hallam University, 13. maja 2014. Več o konferenci si lahko preberete tukaj.
V letu 2015 je mednarodna konferenca potekala v Nemčiji na University of Education v Heidelbergu. Več o konferenci si lahko preberete tukaj.
V zadnjem letu projekta je konferenco organizirala Bolgarija. Konferenca se je odvijala od 9. do 11. maja 2016 v mestu Plovdiv. Več o konferenci si lahko preberete tukaj.